tiistai 16. heinäkuuta 2013

video Sessestä

Nopeesti kymmennessä minuutissa tehty video, ja en todellakaa tiiä toimiiks se..

hi my name is whatever you call me

Hehee, elikkäs ajattelin kirjottaa vähän Xerciasta teille. Xercialla on monta lempinimeä (kuten otsikossa mainitsinkin), mm. Sesse, Sepsu.. jne. Jos jollain tulee Xerciasta kysymyksiä mieleen niin laittakaa kommenttia.

Kuka?
APH. Xercia on siis syntynyt Anttilan tilalla Orimattilassa 11.4.2011. Sesse on rodultaan Hereford, ette varmaankaan arvannu. Luonteeltaan Sesse on ihan mukava, mutta se suuttuu aika helposti mutta toisaalta se taas leppyy nopeasti. Sesse rakastaa vihreää ruohoa (mikä saa sen vatsan sekaisin). Xercia jännittää helposti uusia asioita jolloin se alkaa hilseilemään ja sen vatsa menee sekaisin. Muuten kyseessä on täydellinen pakkaus! Xercia on voittanut Sarkassa vuonna 2012 ja Okrassa 2012 jossa se voitti myös championin.

Miten?
2011 loppu vuodesta tietooni tuli kilpailu jossa kirjeiden perusteella valittiin ketjuvasikan voittaja. Tietysti osallistuin ja ihan yllätyksenä mulle tuli että voitin! Helmikuussa lähdettiin Sarkaan, Seinäjoelle mun suosikki kaupunkiin Suomessa. Sarkassa oli luovutus tilaisuus jossa multa kyseltiin kaikkee ja sitten sain kantakirja todistuksen ja taluttelin Sepsua. Seuraavana päivänä oli hieho luokka jossa Xercia oli mukana ja yllätys yllätys se voitti! Se taisikin olla ensimmäinen voittoni.. Jonkin ajan päästä kävimme hakemassa Xercian Orimattilasta Moisanderien tilalta. Sesse kotiutui nopeasti ja kesällä oli näyttelyissä. Sessen paras kaveri Integral oli myös mukana ja sijoittui toiseksi.

Muuta jännää:
Xercia siemennettiin 2012 tanskalaisella Vokslev Eikillä. Sesse ei kuitenkaan tullut tiineeksi siitä joten se sai vasikan kotisonnistamme Thorsvik Icemanista. Vasikka syntyi toukokuun alussa, ja annoin sen nimeksi Kevin-Prince JR. Muutama päivä myöhemmin vasikka kuitenkin kuoli. Sillä oli moniniveltulehdus ja aivokalvontulehdus. Tänä vuonna Xercia on laitumella kotisonnimme Thorsvik Jokusen kanssa. Toivottavasti seuraavalle vasikalle käy paremmin..

mä & Zess

Kevin Prince

Sesse ja pilkku eli Kevin Prince

mä & Pilkku

Sesse & mä

Sesse



 

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Painovirhe

Jäsenkirjeessä oli pikku virhe, toivottavasti kaikki silti löysivät tänne. Kirjotin sinne siis www.finnishherefordjuniors.fi vaikka olis pitäny kirjottaa www.finnishherefordjuniors.blogspot.com.. Hups :D no mutta toivottavasti kaikki silti päätyivät tänne ;)
 

Farmari 2013, Seinäjoki

3.- 6.7.2013 Seinäjoella oli Farmari näyttely. Farmarissa kisattiin Suomen ensimmäinen lihakarjan junior handler. Farmarissa oli mukana paljon meitä hereford nuoria, ja oltiin yhdessä mm. päivystämässä Pihvikarja liiton teltalla. Ja siis torstaina meillä oli se kilpailu, laitan tänne molempien luokkien kolmen kärjen. Kolmen kärjen muistan ulkoa vielä mutta sitten hämärtyy joten saatte kyllä tulokset alusta loppuun kunhan vaan saan hommattua ne itsellenikin :D.
Ensimmäisen luokan kolme parasta:
1. Senja Luomajärvi, s. 2000
2. Sara Kuuluvainen, s.2003
3. Oskar Jensen, s.2002
 
Toisen luokan kolme parasta:
1. Laura Kuuluvainen, s.1998
2. Taru Luomajärvi, s.1998
3. Juho Vehkaoja, s.2000
 
Champion: Laura Kuuluvainen
 
Farmarissa oli mukavaa ja hyvä sää. Keskiviikko iltana me oltiin vielä harjoittelemassa hiehojen kanssa, ja osa pesi hiehonsa illalla. Osa pesi sitten vasta aamulla. Kehässä kaikilla meni tosi hyvin! Ennen näyttelyitä meillä oli leiri Teuvalla, jonka Urpu Tanner-Koopmans ja Bart Jan Koopmans meille ystävällisesti järjestivät. Leiri kesti neljä päivää, ja se oli kesäkuun ekalla viikolla. Meillä oli myös vierailevia tähtiä, Kia Moisander, joka teki taikoja liikkumattomien eläinten kanssa ja opetti kehäkäyttäytymistä, sekä Juha Hanhimäki, joka opetti meille hiehojen puunaamisen perusasioista "karvanverran hifistelemiseen" asti :D. Kaikki oppivat leirillä uusia asioita ja moni sai myös uusia ystäviä. Kävimme mm. uimassa, pelasimme jalkapalloa iltaisin (oikeastaan aina vapaa-ajalla), tutustuimme viereiseen Aro-Tannerin tilaan Jyri Tannerin johdolla. Aro-Tannerin tilalla rohkeimmat ajoivat myös mönkijällä. Halukkaat pääsivät myös kokeilemaan Bart Janin avustuksella vanhan John Deeren ajamista. Leiri jakautui kahteen osaan, John Deere ja Valtra kannattajat. Itseasiassa vieläkään ei ole selvyyttä, kumpi on parempi, mutta John Deere on aika vahvasti kärjessä. Leirillä oli myös hyvää ruokaa, kokkina toimi Anna Luomajärvi. Lisään tähän loppuun vielä pari kuvaa, jotka ovat Anttilan Polled Herefordin facebook sivuilta, käykää tykkäämässä!
Toinen luokka järjestäytyneenä

Champion kehä

Ensimmäinen luokka